06/08/2020

Moje Dijete

Časopis za roditelje

Janjski otoci i izvor Plive

Ako volite da izvedete djecu u prirodu, a ne znate gdje, ili jednostavno želite malo da se maknete iz Banjaluke, moja vam je preporuka DEFINITIVNO Šipovo, tačnije Janjski otoci i izvori Plive.

Na Janjskim otocima je nevjerovatna, prlijepa priroda, gdje ćete se opustiti uz jak žubor vode, a možete popiti kafu i ručati na sred vode, jer su stolovi postavljeni, bukvalno, na malim ostrvčićima. A da ne pričam koliko je hrana ukusna, jer se služe domaći proizvodi, koje možete i kupiti. Ma, zaista, jedan prelijep ambijent.

Fotke, ni približno, ne mogu dočarati ovu ljepotu.Osim toga, ovdje imate i bungalove pa se može i noćiti. Pravi seoski turizam, koji se u Šipovu počinje dobro da razvija.


Na drugoj strani grada (ali je sve relativno blizu, u par kilometara) nalaze se dva izora Plive. Parkirate se kod bungalova i onda imate dva putića, koji vode na dvije strane 😁 jedan do jednog izvora, drugi do drugog.

Mi smo išli samo do jednog, bližeg, do kojeg se stiže za desetak minuta. Šetnja uz prelijepu prirodu, sa jedne strane šuma, a sa druge prelijepa Pliva, zaista jedna divna, veoma čista rječica. Ma, zaista morate otići, ako već niste bili 😉 I nije nešto puno daleko, iz Banjaluke se stigne za nekih sat i po.

Društvene mreže