26/10/2020

Moje Dijete

Časopis za roditelje

Od ponedeljka rade vrtići i gradski prevoz u Banjaluci

Od ponedjeljka, 11. maja, ponovo će biti u funkciji javni gradski i prigradski prevoz sa redukovanim brojem polazaka u jutarnjem, popodnevnom i večernjem terminu, saopšteno je poslije današnje sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije Banjaluka.

Biće omogućena kupovina samo mjesečne radničke karte, dok će ostali korisnici javnog prevoza moći da kupe samo pojedinačne karte.

Od ponedjeljka, 11. maja ukida se zabrana korištenja parkova, izletišta i teretana u prirodi, s tim da ostaju mjere u vezi sa nošenjem zaštitne opreme (zaštitne maske).

Od ponedjeljka počinju sa radom i javni i privatni vrtići. Roditelji, čija djeca polaze u ponedjeljak u vrtiće iz sastava Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, za ovaj mjesec platiće 50 odsto od ukupne cijene, a oni koji su odlučili da i dalje ne šalju djecu u ove vrtiće, neće plaćati nikakvu naknadu.

Iz preventivnih razloga, tokom vikenda biće svi vaspitači iz državnih i privatnih vrtića testirani na prisustvo virusa korona.

U subotu, 9. maja, na Dan pobjede nad fašizmom, koji je u Republici Srpskoj državani praznik mogu da rade isključivo oni poslovni subjekti kojima je to zakonom dozvoljeno.

Građani pozvani da i dalje budu disciplinovani i poštuju mjere higijene, distance, nošenja zaštitnih maski.

Prema podacima zdravstvenih službi, u Banjoj Luci je, od izbijanja epidemije, registrovano ukupno 506 osoba zaraženih korona virusom, od kojih je 228 ozdravilo.

Društvene mreže