26/10/2020

Moje Dijete

Časopis za roditelje

Počinje treći „PROKids“ festival

БАЊАЛУКА, 6. ОКТОБРА /СРНА/ - У Бањалуци данас почиње трећи "ПРОКидс" фестивал у организацији компаније "Проинтер ИTСС".

BANJALUKA, 6. OKTOBRA /SRNA/ – U Banjaluci danas počinje treći „PROKids“ festival u organizaciji kompanije „Prointer ITSS“.
Festival zvanično počinje u 18.00 časova ispred Dječijeg pozorišta Republike Srpske u Banjaluci kada stiže Svemirac „PROKidsa“.

Iz ove kompanije je saopšteno da će nakon druženja sa glumcima, plesa, recitacija i puštanja balona, mališani zakoračiti na prvu od pet planeta, koliko će ih obići od 6. do 10. oktobra.

„Na Planeti umjetnosti, tačnije – Dječijem pozorištu Srpske, narednih dana moći će besplatno da pogledaju predstave 19. Međunarodnog festivala za djecu, jer je organizator obezbijedio 500 karata tokom trajanja `Dječije nedjelje`“, saopšteno je iz „Prointera ITSS“.

U saopštenju se dodaje da već sutra počinje projekcija na Planeti nauke koja se smjestila u Planetarijum Prirodno-matematičkog fakulteta. Bogatstvo Planetarijuma i Terarijuma klinici će moći da vide u pet termina, sve do večeri.

Planeta zdravlja predviđena je u četvrtak. „Edukativne radionice kroz projekat Bolnica za bubamare, biće održane u tri banjalučka vrtića, a mališani će moći da čuju korisne savjete i mnogo toga nauče o zdravlju“, ističe se u saopštenju.

Iz „Printera ITSS“ dodaju da sa PROKidom i Fazonkom u petak počinje Planeta zabave, a kao gosti iznenađenja pojaviće se u nekoliko vrtića, koji će sa sobom povesti i mađioničara, čime je festivalska zabava zagarantovana.

„Na petu planetu mališani će sletjeti u subotu. U dvorani Obilićevo, u saradnji sa OKK `Feniks` biće održan promo čas škole košarke kojim će, ujedno, biti najavljena besplatna škola `Mini basket za sve` za narednu godinu u pet osnovnih škola“, navode iz kompanije „Prointer ITSS“.

Sve informacije o tome kako biti dio „Prointerovog“ festivala, mališani i roditelji mogu pronaći na „Fejsbuk“ stranici kompanije https://www.facebook.com/prointerbanjaluka/.

Organizatori obećavaju mališanima da će od danas do subote uživati, baš onako kako su već navikli na „PROKids“ festivalima, iako će ovogodišnji, zbog pandemije i dodatne brige o zdravlju, biti nešto drugačiji, ali ne i manje zabavan. 

Izvor: Srna

Društvene mreže