30/09/2020

Moje Dijete

Časopis za roditelje

Uskoro u funkciji MR aparat za preglede djece na UKC -u RS

Aparat za magnetnu rezonancu, na kome se rade pregledi djece u anesteziji, nakon šest mjeseci kvara, trebao bi ovih dana da počne sa radom.

Ovo je jedini aparat u Republici Srpskoj, na kojem djeca mogu da urade MR pregled, i nalazi se na Univerzitetsko kliničkom centru RS.

-Servisiranje aparata je pokriveno ugovorom i  sutra se očekuje isporuka neophodnog rezervnog dijela iz Njemačke. Nakon popravke uređaja, nastaviće se obavljanje MR pregleda djece u anesteziji – rekao je za portal Moje dijete.info načelnik Zavoda za kliničku radiologiju prof. dr Saša Vujnović.

Roditelji djece koja moraju na ovaj pregled su već očajni jer šest mjesci čekaju da se aparat popravi. Strahuju da će, i nakon što aparat proradi, gužve biti ogromne, jer su stvorene preduge liste čekanja.

-Ne mogu ni opisati koliko se loše osjećam zbog toga, kao i većina roditelja, koji moraju djecu stalno da vode na snimanja tog tipa. Potvrdu nam nisu htjeli dati da magnet ne radi pa da idemo u Srbiju ili Federaciju da uradimo besplatno, kao što su ranije radili kada se pokvari ovaj aparat. Moj dječak je bio naručen 5. februara, a magnet se pokvario  4. februara- ispričala je jedna zabrinuta mama.

Društvene mreže