Moje dijete

Moje dijete
časopis za roditelje

Moje Dijete
časopis za roditelje

U laboratoriji Medicover Diagnostics, koja se nalaze u sastavu švedskog sistema zdravstvenih ustanova, od danas će svim trudnicama biti dostupna dva najsavremenija neinvazivna genetska prenatalna testa Veracitiy i VeraGENE po cijeni koja je i do 50% niža od tržišne. To znači da će cijene ovih testova koštati od 610 KM do 886 KM, a sve u cilju poboljšanja dostupnosti ove dijagnostičke usluge svim trudnicama, saopšteno je iz laboratorija Medicover Diagnostics

Dodaju da je  Fond zdravstvenog osiguranja RS nedavno odlučio da refundira prenatalne testove u iznosu od 700 KM, po jasno definisanoj proceduri.

– Zbog toga smo, vodeći se odgovornom poslovnom politikom Medicover Diagnostics laboratorija odlučili  da snizimo cijene svih prenatalnih testova kako bi u potpunosti finansijski rasteretili trudnice u RS – navodi se u saopštenju.

Prenatalni testovi, koji su dostupni u Medicover Diagnostics laboratorijama pokrivaju skoro sve rizike i svrstavaju se u najpouzdanije testove današnjice.

„Želimo da vrhunski prenatalni testovi budu dostupni svim trudnicama. Znamo koliko je važno prenatalno testiranje  posebno kod kategorija koji imaju veći rizik za otkrivanje genetičkih problema, ali i za svaku trudnica koja nema neki konkretan razlog već želi da se preventivno testira i da nakon dobijenih rezultata, bezbrižnije uživa u trudnoći. U našem portfoliju su dostupna četiri prenatalna testa koja su upotpunosti sigurna i za buduće majke i bebu, a prema svim medicinskim statistikama svrstavaju se u najpouzdaniju dijagnostičku metodu“, saopšteno je iz laboratorija Medicover Diagnostics i podsjetili su na opredjeljenost ove zdravstvene ustanove da približi vrhunske analize svim građanima naše zemlje.

Dodali su da je akreditovana laboratorija Medicover Diagnostics, kao jedini ovlašćeni zastupnik Veracity i VeraGENE prenatalnih testova, dio švedskog lanca zdravstvenih ustanova.

-Zahvaljujući toj činjenici u saradnji sa kolegama, našom sestrinskom, genetskom laboratorijom Medicover Genetics uspjeli da ponudimo nižu cijenu testova i do 50%“, dodali su iz Medicover Diagnostics-a.

Neinvazivni prentalni testovi dostupni na svih 12 lokacija laboratorija Medicover Diagnostics u saradnji sa sestrinskim laboratorijama Medicover Genetics Kipar i Njemačka. Ove genetske laboratorija takođe su u sklopu Medicover sistema, a njihov rad verifikovan je akreditacijom i najvišim evropskim i međunarodnim certifikatima (CE-IVD, CAP i CLIA).

-VERACITY i VeraGENE su tačni i sigurni neinvazivni prenatalni testovi koji analiziraju slobodnu DNK iz majčine krvi kako bi otkrili moguće genetske abnormalnost ploda. Uzorci se uzimaju iz krvi majke, a VERAgene test zahtijeva dodatno uzimanje uzorka bukalnog brisa oca što ih čini  najpouzdanijim testovima na tržištu. Kao neinvazivne metode, oba prenatalna testa su sigurna za majku i dijete, a dostupni su i za jednoplodne i za blizanačke trudnoće. Laboratorija Medicover Diagnostics neprestano širi portfolio svojih dijagnostičkih usluga, uvodeći nove savremene metode kako u dijelu rutinskih laboratorijskih testova tako i sa specijalnim i genetskim analizama.  Prenatalni testovi Veracity i VeraGENE jedni su od najtraženijih na evropskom jer omogućavaju pouzdano prepoznavanje genetskih mutacija u fetusu – navodi se u saopštenju.