Moje dijete

Moje dijete
časopis za roditelje

Moje Dijete
časopis za roditelje

Djeca do 15. godine imaju pravo na pratnju roditelja tokom ležanja u bolnici

Krajem septembra prošle godine, stupio je na snagu Zakon o obaveznom zdravstvenom osiguranju, koji propisuje da se roditeljima djece do 15 godina ne naplaćuje ležanje u bolnici kada su pratnja djeci.

Ranije je to bilo regulisano pravilnikom i odnosilo se na djecu do 6 godina.

Naravno, morate imati upitnicu za sebe od svog porodičnog ljekara, koji će na osnovu preporuke pedijatra, da djetetu treba pratnja, napisati vama uputnicu.

Ukoliko i dalje insistiraju da morate platiti ležanje, a imali ste uputnicu za sebe, tražite da vam izdaju fiskalni račun i refundirajte taj novac.

U nadležnoj poslovnici Fonda zdravstvenog osiguranja predajete taj fiskalni račun i kopiju nalaza pedijatra u kojem se nalazi preporuka da djetetu treba pratnja. Fond će vam refundirati novac, na teret te bolnice koja vam je naplatila.

 

Najnovije objave

Ministarstvo pravde Republike Srpske, prihvatilo je inicijative za izmjene i dopune Porodičnog …

BANJALUKA – Radno mjesto 28 očeva u Srpskoj ove godine zamijenilo je …

Građani Srpske koji žele da promijene svog izabranog doktora porodične medicine, pedijatra ili ginekologa to mogu učiniti od 1. oktobra pa do kraja godine bez navođenja razloga za to.

Banka humanog mlijeka na UKC- u Republike Srpske počela je da funkcioniše, a mlijeko mogu donirati majke beba mlađih od godinu dana.

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 27 beba, i to 18 djevojčica i devet dječaka.