Moje dijete

Moje dijete
časopis za roditelje

Moje Dijete
časopis za roditelje

BANJALUKA – Porodična firma „Kap Po Kap“ već dvije i po decenije proizvodi zdrave domaće proizvode, koji su od prošle godine dostupni i u njihovoj prodavnici u banjalučkom naselju Rosulje.

 

Priča ove male porodične firme počinje sa kesten pireom, ali i nizom proizvoda od kestena koji se trudnicama često nalazi visoko na listi želja.

Pored kestena, jabukovo sirće i sok od cvekle bili su glavni proizvodi „Kap po Kap“ firme u samim počecima.

Kako su godine prolazile, asortiman se širio.

Danas, ova firma ponosno stoji iza velikog spektra prirodnih sokova bez šećera, sirupa, ukusnog paradajz sosa iz vlastitog uzgoja, sušenog voća, te raznih eliksira koji, osim što su zdravi, su i veoma ukusni.

Njihove proizvode moguće je kupiti u većim marketima u BiH, a kako bi se još više približili kupcima polovinom prošle godine otvorili su i sopstvenu prodavnicu zdravih proizvoda u naselju Rosulje.

U njoj se mogu naći svi „Kap po Kap“ proizvodi, ali i proizvodi drugih proizvođača iz RS i BiH, a ono što im je svima zajedničko je da se radi o domaćim, prirodnim i zdravim namirnicama.

Od delicija namijenjenih osobama s dijabetesom, preko proizvoda za trudnice i djecu, pa sve do eliksira za jačanje imuniteta – ova prodavnica je pravo blago za svakoga ko brine o tome šta unosi u svoj organizam.

Vlasnik i direktor firme „Kap po Kap“ Darko Đudurović kaže da je koncept prodavnice zdrava hrana, delicije, poklon šop.

„Radnja je koncipirana tako da je 99 odsto proizvoda koje prodajemo iz BiH i to je koncept koji ćemo zadržati“, kaže Đudurović.

Kada je u pitanju njihova proizvodnja kaže da su posebno ponosni na program za oboljele od dijabetesa.

„Imamo mnogo proizvoda koji su bez šećera, uključujući i čaj koji reguliše nivo šećera u krvi“, kaže Đudurović.

Sa ponosom ističe kesten pire kao njihovu zvijezdu, posebno naglašavajući njegove blagodati za trudnice i djecu, zahvaljujući visokom sadržaju folne kiseline.

„Naš osnovni proizvod je kesten pire. Na Svjetskom kongresu nutricionista, koji je održan u Čileu, dokazano je da je kesten pire proizvod koji najbolje hrani ljudski mozak i bebu u majčinom stomaku. Imamo kesten pire sa šećerom, ali i bez šećera, kao i neke proizvode od kesten pirea u kojima ima šećera“, istakao je Đudurović.

Sokovi od jabuke, te kombinacija jabuke i đumbira, jabuke i višnje, jabuke i cvekle i jabuke i šumske borovnice samo su dio šarolike ponude ove firme i to bez grama šećera.

„Imamo i sok od čiste cvekle, ali on sadrži šećer jer se ne može napraviti bez šećera“, kazao je Đudurović i dodao da će ova firma od sljedeće sezone praviti i džemove, od kojih će jedna linija biti bez šećera, a jedna sa šećerom.