Moje dijete

Moje dijete
časopis za roditelje

Moje Dijete
časopis za roditelje

Kako izvaditi bebi prvi pasoš

Bliži se ljeto pa tako i planiranje i odabir destinacije za ljetovanje. A da biste mogli putovati morate imati pasoš, logično.

Prvi djetetov pasoš važi tri godine, a da biste ga izvadili potrebno je da povedete bebu sa sobom i da idu oba roditelja.

Zato, ako vaše dijete još uvijek nema pasoš, vrijeme je da ga izvadite, nemojte čekati da dođe ljeto, pa frka, najveće gužve, pa čekanje i neizvjesnost hoće li pasoš biti gotov do polaska na put.

Prvi djetetov pasoš važi tri godine, a da biste ga izvadili potrebno je da povedete bebu sa sobom i da idu oba roditelja. Od dokumenata vam treba samo bebin rodni list i lične karte oba roditelja. Cijena je 30 KM (sa taksama izađe 36,6 KM), beba se slika i to je to. Pasoš bi trebao da bude gotov za 15-tak dana.

Kada se produžava, donosite stari pasoš i rodini list, i moraju opet biti oba roditelja prisutna i imati lične karte.

Najnovije objave

Ministarstvo pravde Republike Srpske, prihvatilo je inicijative za izmjene i dopune Porodičnog …

BANJALUKA – Radno mjesto 28 očeva u Srpskoj ove godine zamijenilo je …

Građani Srpske koji žele da promijene svog izabranog doktora porodične medicine, pedijatra ili ginekologa to mogu učiniti od 1. oktobra pa do kraja godine bez navođenja razloga za to.

Banka humanog mlijeka na UKC- u Republike Srpske počela je da funkcioniše, a mlijeko mogu donirati majke beba mlađih od godinu dana.

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 27 beba, i to 18 djevojčica i devet dječaka.