Moje dijete

Moje dijete
časopis za roditelje

Moje Dijete
časopis za roditelje

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske odobrio je refundaciju punog iznosa prenatalnog testa trudnici nakon što je donesena sudska presuda kojom se to zahtijeva.

-Fond je postupio po sudskoj presudi i donio rješenje kojim se odbrava cijeli iznos refundacije prenatalog testa  trudnici, odnosno puna cijena od 1380 KM, koliko je platila prenatalno testiranje, potvrdila je ovo za portal Mojedijete.info advokat Dragana Stanković.

-Tužbom sam tražila da joj se refundira cijeli iznos, sud je tako i presudio i evo sada je Fond uvažio tu presudu. Imam još nekoliko takvih tužbi u procesu – naglasila je Stankovićeva.

Podsjetimo, ranije smo pisali da je veliki broj trudnica, tužio Fond zdravstvenog osiguranja RS zbog odbijanja refundacije prenatalnih testova jer nisu ispunile propisane uslove. Sve one su odbijene ili zbog preporuke koju je napisao ginekolog iz privatne zdravstvene ustanove ili im je preporuka napisana nakon urađenog testa, jer u trenutku kada su radile test, nije postojala mogućnost refundacije.

Advokati koji zastupaju trudnice, kažu da su stigle i prve sudske presude, na osnovu kojih Fond treba ponovo da odluči o zahtjevima trudnica.