Moje dijete

Moje dijete
časopis za roditelje

Moje Dijete
časopis za roditelje

Roditelji iz Banjaluke, čija djeca idu u private vrtiće, organizovali su se i udružili, kako bi zajedno pronašli način da riješe neizdrživo poskupljenje boravka u ovim ustanovama.

Vrtici poskupili
Roditelji ogorceni zbog poskupljenja vrtica

Okupljeni su u viber grupu, u kojoj iznose prijedloge. Kako kažu tri prijedloga koja budu imala najveću podršku, uputiće u petak Graskoj upravi na hitno rješavanje.

Među prijedlozima su :  “Subvenicija da bude minimalno 100KM” “Hitna izgradnja državnih vrtića”, “Jednaka ekonomska cijena javnih i privatnih vrtića i jednake subvencije”…

Iz  Gradske  uprave Banjaluka su za portal “Moje dijete” odgovorili da je Grad krenuo sa projektom „0 djece na listama čekanja za vrtić“, s ciljem da se pomogne roditeljima čija djeca pohađaju privatne vrtiće, jer nemaju mjesta u javnim predškolskim ustanovama.

-Grad je takođe upoznat sa činjenicom da su privatni vrtići povećali cijene usluga boravka djece, pravdajući postupak povećanjem troškova poslovanja. Grad Banjaluka ne može uticati na privatne vrtiće i njihovu politiku, ali upravo zbog toga pronalazi modalitete za rješavanje svih novonastalih problema – rekli su u GU Banjaluka.

Dodali su da je prilikom planiranja budžeta za ovu godinu, za gore navedenu stavku, uzeto  u obzir poskupljenje privatnih vrtića.

-Planira se sprovesti niz aktivnosti i mjera kako bi  u narednom periodu došlo do pozitivnog rješenja za roditelje čija djeca pohađaju privatne predškolske ustanove. Povećanje subvencije značiće roditeljima, jer će im se umanjiti iznos koji plaćaju do pune cijene  –  istakli su u Gradskoj upravi Banjaluka.