Moje dijete

Moje dijete
časopis za roditelje

Moje Dijete
časopis za roditelje

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas je u Sarajevu usvojila inicijativu poslanike Mire Pekić i Branislava Borenovića za povrat PDV na hranu i opremu za bebe.

Ukidanje PDV-a
ukidanje PDV-a za opremu na bebe

Hranom i opremom za bebe za koju se može ostvariti povrat PDV-a,  smatraju se hrana za bebe, pelene, krevetac, kolica, stolica za hranjenje i auto-sjedalica.

Predsjednik PDP i poslanik te stranke u Predstavnikom domu, Branislav Borenović rekao je da je veoma zadovoljan što je usvojena inicijativa koju su predložili.

– Ovom inicijativom se obavezuje Savjet ministara da u roku od 60 dana pripremi Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o PDV, kako bi se inicijativa mogla realizovati. Želim da vjerujem da će ispuniti svoju obavezu i da imaju razumijevanja da ćemo na ovaj način roditeljima umanjiti dio izdvajanja iz kućnog budžeta za kupovinu opreme i hrane za bebe i to do 3000 KM. U vrijeme kada bilježimo konstantan pad broja stanovnika, a s druge strane kontinuiran rast cijena osnovnih životnih namirnica koji nije praćen na adekvatan način rastom ličnih primanja građana, ovo je jedna od konkretnih mjera za olakšavanje finansijske situacije roditeljima djece do dvije godine starosti, ali i poboljšanje demografske situacije – rekao je Borenović.

Ističe da je to životna tema kojim bi se parlamentarci na svim nivoima, u okviru svojih nadležnosti, morali mnogo više baviti.

– Uostalom,mi smo birani da zastupamo interese ljudi, a ne da, što se na našoj političkoj sceni nažalost najčešće viđa, pričamo prazne priče. Ova inicijativa je samo jedna od planiranih koje ćemo predložiti u narednom periodu- poručio je Borenović.

 

Izvor:Srpskainfo