Moje dijete

Moje dijete
časopis za roditelje

Moje Dijete
časopis za roditelje

BANJALUKA – Univerzitetski klinički centar Republike Srpske dodijelio je ugovor za nabavku prenatalnih testova za trudnice firmi „Biotega“ iz Banjaluke, saznaje CAPITAL.

prenatalni testovi

Kako je naglašeno u Odluci o izboru najpovoljnije ponude, na tender su pristigle četiri ponude, a ponuda kompanije „Biotega“ je za UKC bila najpovoljnija.

Osnovna djelatnost ove firme je trgovina na veliko farmaceutskim proizvodima, a prema posljednjim zvaničnim podacima zapošljava 22 radnika.

Firma je u 2022. godini imala prihod od 6,9 miliona KM i dobit oko 61.000 KM.

Vlasnik ove firme je kompanija “Fortel” iz Banjaluka čiji su vlasnici Zoran Balaban i Boris Pavković.

Podsjećamo, UKC je tender za nabavku ovih testova raspisao još sredinom septembra prošle godine.

Tender je vrijedan gotovo tri miliona maraka, a UKC je u ovu nabavku išao zajednički sa još osam bolnica iz Republike Srpske.

Važno je napomenuti da su nabavku prenatalnih testova ranije zakočile žalbe.

Konkretno, firma „Krajinagroup“ Banjaluka je dva puta ulagala žalbu na ovaj tender. Jednu žalbu je Kancelarija za razmatranje žalbi BiH usvojila, dok je drugu odbacila kao neurednu.

Upravo zato što UKC RS nije, zbog žalbi, okončao postupak nabavke, Fond zdravstvenog osiguranja RS nedavno je odlučio da refundira prenatalne testove.

U Fondu su tada izjavili da će trudnicama biti refundirani troškovi za prenatalne testove u iznosu od 700 maraka, ukoliko trudnica ima preporuku ginekologa iz zdravstvene ustanove koja ima ugovor s njima.

UKC izabrao firmu za nabavku prenatalnih testova