Moje dijete

Moje dijete
časopis za roditelje

Moje Dijete
časopis za roditelje

BANJALUKA – U Klinici za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra RS 6. jula 2023. godine počela je sa radom Banka humanog mlijeka kako bi se povećale šanse za preživljavanje i bolji razvoj prijevremeno rođene djece.

Banka humanog mlijeka
banka humanog mlijeka

Majke koje doje, a koje su u mogućnosti da doniraju svoje mlijeko za sve informacije mogu se javiti na broj telefona 051/343-066 svaki radni dan u periodu od 07:00h do 15:00h ili na e-mail: banka.mlijeka@kc-bl.com.

Banka humanog mlijeka je projekat realizovan u sklopu tradicionalne humanitarne kampanje “S ljubavlju hrabrim srcima”, koju je pokrenula tadašnja predsjednica Republike Srpske gospođa Željka Cvijanović, a na inicijativu Udruženja prijevremeno rođene djece „Mrvice“.

„Srećan sam i ponosan što naša banka humanog mlijeka uspješno radi i što sve majke koje imaju mogućnost, mogu da doniraju mlijeko za naše male heroje“, rekao je generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS Vlado Đajić.

Dr Biljana Suzić, subspecijalista ishrane zdrave i bolesne djece, naglasila je da ishrana majčinim mlijekom sa svojim jedinstvenim nutritivnim i imunološkim vrijednostima značajno doprinosi pravilnom razvoju i preživljavanju prijevremeno rođene djece.

„Kada majka nema dovoljno mlijeka za svoju bebu dokazano je da kao najbolja zamijena može da posluži donirano majčino mlijeko. Ovim putem pozivamo i druge majke koje su u prilici da doniraju višak mlijeka koje je dragocjeno za naše najmlađe pacijente“, rekla je dr Suzić.