Moje dijete

Moje dijete
časopis za roditelje

Moje Dijete
časopis za roditelje

I naredne školske godine besplatni udžbenici za osnovce

Za narednu školsku 2023/24 godinu biće obezbijeđeni udžbenici za sve učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, za sve učenike osnovnih škola, koji su pobjednici republičkih takmičenja u školskoj 2022/23. godini (odnosi se i na učenike muzičkih škola) i za učenike od petog do devetog razreda, koji su treće i naredno dijete po redu rođenja u porodici sa troje i više djece.

Ovu Informaciju usvojila je juče Vlada Republike Srpske.

besplatni udzbenici

Na sjednici je donesena i odluka o povećanju obuhvata djece koja ostvaruju pravo na vesplatne udžbenike od petog do devetog razreda, pa će besplatni udžbenici biti obezbijeđeni i za korisnike prava na dodatak za pomoć i njegu drugog lica, kao i za djecu korisnike prava na ličnu invalidninu u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti.

Za besplatne udžbenike u narednoj školskoj godini iz budžeta Republike Srpske, biće izdvojeno 5,7 miliona KM.

Pored udžbenika koje obezbjeđuje Ministarstvo prosvjete i kulture, Ministarstvo porodice, omladine i sporta, obezbijediće besplatne udžbenike za odlične učenike iz porodica sa četvoro i više djece i to za učenike od petog do devetog razreda.

Grad Banjaluka obezbjeđuje besplatne udžbenike za učenike od petog do devetog razreda osnovne škole, koji imaju mjesto prebivališta u Banjaluci.

 

Najnovije objave

Ministarstvo pravde Republike Srpske, prihvatilo je inicijative za izmjene i dopune Porodičnog …

BANJALUKA – Radno mjesto 28 očeva u Srpskoj ove godine zamijenilo je …

Građani Srpske koji žele da promijene svog izabranog doktora porodične medicine, pedijatra ili ginekologa to mogu učiniti od 1. oktobra pa do kraja godine bez navođenja razloga za to.

Banka humanog mlijeka na UKC- u Republike Srpske počela je da funkcioniše, a mlijeko mogu donirati majke beba mlađih od godinu dana.

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 27 beba, i to 18 djevojčica i devet dječaka.