Moje dijete

Moje dijete
časopis za roditelje

Moje Dijete
časopis za roditelje

Do kraja godine možete promijeniti svoje izabrane doktore

Od 1. oktobra pa sve do kraja godine možete promijene svog izabranog doktora porodične medicine, pedijatra ili ginekologa  bez navođenja razloga za to, saopšteno je iz Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske. 

Anesteziolozi odgovaraju na vasa pitanja

U ovom periodu za promjenu ljekara  procedura je mnogo jednostavnija.

-Potrebno je popuniti odgovarajuće obrasce kod novoizabranog doktora, ovjeriti ih u Fondu, i pritom nije potrebno navoditi razloge promjene porodičnog doktora, pedijatra ili ginekologa, što je inače potrebno ako mijenjate doktora mimo ovog perioda – objasnili su u Fondu.

Dodaju da bi građani koji se još nisu registrovali u tim porodične medicine trebalo to da urade u ovom periodu, do kraja godine.

-Inače, izuzetno je značajno da se izbor ili promjena doktora izvrši do kraja godine, odnosno prije potpisivanja ugovora između Fonda i domova zdravlja za narednu godinu, jer od broja registrovanih lica zavisi i koliko će koji dom zdravlja dobiti sredstava za zdravstvenu zaštitu koju pružaju građanima – pojašnjavaju u Fondu.

Dodali su da, kod novoizabranog doktora osiguranici mogu da odlaze na preglede od početka naredne godine, izuzev ako novi doktor radi u istoj zdravstvenoj ustanovi u kojoj je zaposlen i prethodni ljekar te tada nije potrebno čekati narednu godinu.

-Doktora je moguće promijeniti i mimo za to predviđenog perioda, ali samo u određenim okolnostima. Tada je procedura komplikovanija, odnosno neophodno je navesti opravdan razlog promjene u skladu sa pravilnikom koji reguliše ovu oblast, kao na primer usljed promjene mjesta prebivališta, odsustva izabranog doktora u dužem periodu – objasnili su u Fondu.

naglasili su da građani mogu da izaberu porodičnog doktora, ginekologa ili pedijatra u onim zdravstvenim ustanovama, javnim i privatnim, koje sa Fondom imaju potpisan ugovor.

Najnovije objave

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić najavio je danas …

Naknada plata za porodiljsko odsustvo u Republici Srpskoj uskoro će imati drugačiji …

BANJALUKA, SARAJEVO – Samo tokom jučerašnjeg dana u Hrvatskoj je zabilježeno više …

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri laboratorijski potvrđena slučaja …

Znate šta? Nabavila sam sebi pomoćnika u kuhinji, ni manje ni više …