Moje dijete

Moje dijete
časopis za roditelje

Moje Dijete
časopis za roditelje

Počela sa radom škola za trudnice i roditeljstvo

U sklopu Centra za promociju zdravlja i prevenciju bolesti banjalučkog Doma zdravlja danas je počela sa radom Škola za trudnice i roditeljstvo sa ciljem da minimalno 30 odsto trudnica sa područja Banjaluke edukuje o toku trudnoće i porođaja, te da se trudnice podstaknu da zauzmu aktivan stav prema trudnoći i porođaju.

skola za trudnice

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović rekla je da je škola za trudnice besplatna i da će se odvijati subotom.

Todorovićeva je navela da je bitno da se trudnice pripreme za porođaj, da vide šta ih očekuje, da im ne bude strano i da čuju savjete stručnjaka.

“Na ovaj način želimo da povećamo broj uspješno završenih trudnoća i time damo svoj doprinos provođenju pronatalitetne politike Republike Srpske”, rekla je Todorovićeva.

Todorovićeva je istakla potreba za većom akcijom u kojoj bi se promovisalo dojenje kao jedno od najznačajnijih načina ishrane i povezanosti majke sa novorođenčetom.

Šef Specijalističkih ginekoloških ambulanti u Domu zdravlja Banjaluka Željka Kizić rekla je da će Škola za trudnice i roditeljstvo omogućiti trudnicama da bez straha prolaze kroz trudnoću i postporođajini period i da shvate da je to prirodan proces.

Ona je rekla da će se škola će se održavati subotom u terminu od 10.00 do 11.30 časova, te da će predavanja držati pet specijalista.

Izvor:Srna

Najnovije objave

Na šta je neophodno obratiti pažnju prilikom planiranja trudnoće, šta je bitno …

Odnosnom inicijativom pojedinca zanemaruje se stav struke u vezi sa procesom liječenja …

Pojedini poslodavci u Srpskoj traže od trudnica, koje su na bolovanju zbog …

SARAJEVO – Posljednji podaci nedavno objavljenog istraživanja koje je uradio Sarajevski otvoreni …

Od prošle godine u upotrebi su samo elektronske zdravstvene knjižice, pa sam …