Moje dijete

Moje dijete
časopis za roditelje

Moje Dijete
časopis za roditelje

Počela sa radom škola za trudnice i roditeljstvo

U sklopu Centra za promociju zdravlja i prevenciju bolesti banjalučkog Doma zdravlja danas je počela sa radom Škola za trudnice i roditeljstvo sa ciljem da minimalno 30 odsto trudnica sa područja Banjaluke edukuje o toku trudnoće i porođaja, te da se trudnice podstaknu da zauzmu aktivan stav prema trudnoći i porođaju.

skola za trudnice

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović rekla je da je škola za trudnice besplatna i da će se odvijati subotom.

Todorovićeva je navela da je bitno da se trudnice pripreme za porođaj, da vide šta ih očekuje, da im ne bude strano i da čuju savjete stručnjaka.

“Na ovaj način želimo da povećamo broj uspješno završenih trudnoća i time damo svoj doprinos provođenju pronatalitetne politike Republike Srpske”, rekla je Todorovićeva.

Todorovićeva je istakla potreba za većom akcijom u kojoj bi se promovisalo dojenje kao jedno od najznačajnijih načina ishrane i povezanosti majke sa novorođenčetom.

Šef Specijalističkih ginekoloških ambulanti u Domu zdravlja Banjaluka Željka Kizić rekla je da će Škola za trudnice i roditeljstvo omogućiti trudnicama da bez straha prolaze kroz trudnoću i postporođajini period i da shvate da je to prirodan proces.

Ona je rekla da će se škola će se održavati subotom u terminu od 10.00 do 11.30 časova, te da će predavanja držati pet specijalista.

Izvor:Srna

Najnovije objave

Ministarstvo pravde Republike Srpske, prihvatilo je inicijative za izmjene i dopune Porodičnog …

BANJALUKA – Radno mjesto 28 očeva u Srpskoj ove godine zamijenilo je …

Građani Srpske koji žele da promijene svog izabranog doktora porodične medicine, pedijatra ili ginekologa to mogu učiniti od 1. oktobra pa do kraja godine bez navođenja razloga za to.

Banka humanog mlijeka na UKC- u Republike Srpske počela je da funkcioniše, a mlijeko mogu donirati majke beba mlađih od godinu dana.

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 27 beba, i to 18 djevojčica i devet dječaka.