Moje dijete

Moje dijete
časopis za roditelje

Moje Dijete
časopis za roditelje

Raspisan tender za prenatalne testove

Univerzitetski Klinički centar Republike Srpske, raspisao je jutros tender za odabir laboratorije koja će raditi analizu prenatalnih testova.

 

Ova vijest se jako dugo čekala i obradovaće mnoge žene koje planiraju trudnoću. Iako je najavljeno da će testovi biti besplatni od 1.jula ove godine, to se nije desilo, a gledajući tendersku dokumentaciju, upitno je da li će biti besplatni uopšte ove godine.

-Rok za podnošenje prijava je 10. novembar ove godine, odnosno tada će biti javno otvaranje ponuda – navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Nakon toga slijedi period  žalbe, pa tek onda konačni odabri laboratorije.

Raspisana je nabavka 3.023 kompleta neinvazivnih prenatalnih testova (NIPT), vrijedna  oko tri miliona maraka.

Sve trudnice u Republici Srpskoj će imati pravo na besplatne prenatalne testove. Uzorak krvi će se uzimati u najbližoj bolnici i slati na UKC, dok će trudnice iz Banjaluke uzorak krvi davati u UKC-u. Dalje UKC uzorke šalje u odabranu laboratoriju.

Najnovije objave

Ministarstvo pravde Republike Srpske, prihvatilo je inicijative za izmjene i dopune Porodičnog …

BANJALUKA – Radno mjesto 28 očeva u Srpskoj ove godine zamijenilo je …

Građani Srpske koji žele da promijene svog izabranog doktora porodične medicine, pedijatra ili ginekologa to mogu učiniti od 1. oktobra pa do kraja godine bez navođenja razloga za to.

Banka humanog mlijeka na UKC- u Republike Srpske počela je da funkcioniše, a mlijeko mogu donirati majke beba mlađih od godinu dana.

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 27 beba, i to 18 djevojčica i devet dječaka.